Onze R&D-faciliteiten

Bristol-Myers Squibb ontdekt en ontwikkelt geneesmiddelen binnen een netwerk van geavanceerde laboratoria verspreid over de hele wereld.

San Francisco Bay Area

San Francisco Bay Area (California,VS)

De onderzoeksfaciliteit in de Amerikaanse 'Bay Area' biedt met 12.263 vierkante meter oppervlakte ruimte aan activiteiten die gericht zijn op het ontdekken van biologische geneesmiddelen met speciale aandacht voor antilichamen. De locatie in Redwood City ligt in de nabijheid van biomedische onderzoekscentra zoals die van UC Berkeley, UC San Francisco en de Stanford University.

Braine-L'Alleud

Braine-L'Alleud (België)

Hier is sinds 2003 de Europese R&D-afdeling van Bristol-Myers Squibb gevestigd. Momenteel werken er bijna 400 werknemers op deze locatie, waarvan 250 binnen R&D met een focus op wereldwijde voorschriften en diverse klinische R&D-activiteiten.

Hopewell, NJ

Hopewell (New Jersey, VS)

Dit terrein is aangekocht in 1997. Hier wordt een groot deel van het belangrijke ontdekkingswerk verzet, met name op het gebied van hart- en vaatziekten en stofwisselingsziekten. Het terrein is omringd door bossen en bouwland en er werken ongeveer 2200 werknemers, waarvan ongeveer 1000 binnen R&D.

Moreton, Engeland

Moreton (Engeland)

Deze onderzoeksfaciliteit bevindt zich op het schiereiland Wirral, tussen Chester en Liverpool. Hier wordt onderzoek gedaan naar nieuwe medische verbindingen en hoe deze efficiënt op commerciële schaal kunnen worden geproduceerd.

New Brunswick, NJ

New Brunswick (New Jersey, VS)

Dit terrein is aangekocht in 1905, toen E.R. Squibb & Sons uit Brooklyn (New York) verhuisden. Er zijn meer dan 1500 mensen werkzaam op deze faciliteit. Deze locatie heeft zich ontwikkeld van een productiefaciliteit tot het kerncentrum van Bristol-Myers Squibb met betrekking tot geneeskrachtige verbindingen.

Plainsboro, NJ

Plainsboro (New Jersey, VS)

Deze faciliteit werd geopend in 1992 en is het hoofdkantoor van de Amerikaanse tak van Bristol-Myers Squibb en de Amerikaanse groep voor Medical Affairs van R&D. Er werken meer dan 1300 mensen, waarvan ongeveer 400 zich binnen R&D bezighouden met wereldwijde ontwikkeling en medische zaken.

Princeton, NJ

Princeton (New Jersey, VS)

Dit is het hoofdkantoor R&D van Bristol-Myers Squibb, met meer dan 1900 werknemers, waarvan 1340 binnen R&D. Wetenschappers werken hier aan het ontdekken en ontwikkelen van geneesmiddelen voor kanker, immuunziekten, hart- en vaatziekten en stofwisselingsziekten.

Rueil-Malmaison (Frankrijk)

Rueil-Malmaison (Frankrijk)

Het Europese hoofdkantoor van Bristol-Myers Squibb en het Franse kantoor ligt op drie kwartier van hartje Parijs. Het gebouw, dat in augustus 2002 werd geopend, biedt plaats aan zo’n 850 werknemers, waarvan zich er ongeveer 40 binnen R&D bezighouden met Globel Development & Medical Affairs.

Seattle (Washington, VS)

Seattle (Washington, VS)

Een verbouwde historische stoomcentrale in Seattle is nu de hightech huisvesting van ZymoGenetics, een biotechbedrijf dat in 2010 door Bristol-Myers Squibb werd overgenomen. ZymoGenetics heeft ongeveer 190 werknemers en ontdekt en ontwikkelt therapeutische eiwitten voor de preventie en behandeling van ernstige ziekten.

Tokio (Japan)

Tokio (Japan)

Sinds 1995 heeft Bristol-Myers Squibb een kantoor van 7000 vierkante meter in een kantoorgebouw in de wijk Nishi-Shinjuku in Tokio. Hier werken zo’n 400 van onze ongeveer 1000 werknemers in Japan, waarvan ongeveer 250 binnen R&D op het gebied van medische zaken, farmacovigilantie, regelgeving, klinische strategieën, klinische bedrijfsvoering, gegevensbeheer en vroege ontwikkeling.

Wallingford (Connecticut, VS)

Wallingford (Connecticut, VS)

Deze onderzoeksfaciliteit is oorspronkelijk in 1986 opgericht als R&D-hoofdkantoor voor Bristol-Myers. Momenteel werken er 1200 werknemers, waarvan de meeste zich binnen R&D bezighouden met het ontdekken en ontwikkelen van geneesmiddelen, met speciale aandacht voor neurologie, virologie en kanker.

Waltham (Massachusetts, VS)

Waltham (Massachusetts, VS)

Deze faciliteit maakt deel uit van de business Molecular Discovery Technologies. Deze afdeling ondersteunt R&D met de identificatie en verbetering van nieuwe componenten.